۱۴۰۴ جمعه ۱۴ تير

آیین نکوداشت آغاز نیمسال دوم سال تحصیلی و افتتاح پروژه های عمرانی دانشگاه اصفهان با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری

دکتر منصور غلامی در آیین نکوداشت آغاز نیمسال دوم تحصیلی و افتتاح پروژه های عمرانی دانشگاه اصفهان ، ضمن اشاره به جایگاه خاص این دانشگاه در استان اظهار داشت: اعضای هیات علمی، دانشجویان و کارکنان دانشگاه اصفهان همواره نقش موثری در بالندگی و رشد و توسعه علمی کشور ایفا نموده اند.


 دکتر منصور غلامی در آیین نکوداشت آغاز نیمسال دوم تحصیلی و افتتاح پروژه های عمرانی دانشگاه اصفهان ، ضمن اشاره به جایگاه خاص این دانشگاه در استان اظهار داشت: اعضای هیات علمی، دانشجویان و کارکنان دانشگاه اصفهان همواره نقش موثری در بالندگی و رشد و توسعه علمی کشور ایفا نموده اند.

به گزارش وب سایت خبریuinews  دکتر غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، حرکت به سمت دانشگاه های نسل چهارم  و جامعه محور را ضروری و مهم دانست و بر این مهم تاکید نمود.

 

وزیر علوم تحقیقات و فناوری، همچنین تصریح نمود: بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، نیاز به نیروی انسانی تحصیل کرده بیش از پیش احساس می گردید. چرا که در بسیاری از بخش ها از نیروهای متخصص غیر ایرانی استفاده می شد ولی با تلاش مستمر دانشگاه ها در کمتر از دو دهه، رشد تعداد اعضای هیات علمی و گسترش فضای آموزش عالی، کمک کرد تا نیروی انسانی کشور را از طریق دانشگاه های خود تامین کنیم و امروزه در بخش های مختلف باعث افتخار است که بگوییم، اکثریت کارشناسان، اعضای هیات علمی و مدیران کشور، تربیت یافته دانشگاه های کشور عزیزمان هستند.

دکتر غلامی سرمایه نیروی انسانی را سرمایه اصلی و کلیدی کشور دانست و اظهار داشت: سرمایه نیروی انسانی از دستاوردهای مهم کشور هستند که همواره به وجود تاثیرگذار آن ها در ارتقا دستاوردهای علمی کشور،افتخار می کنیم.

وزیر علوم در ادامه ضمن اشاره به جایگاه پانزدهم رشد و تولید علم کشور، افزود: دانشگاه ها در دهه دوم بعد از پیروزی انقلاب اسلامی،حرکت جدی و شاخص خود را در حوزه پژوهش آغاز نمودند. امروز اگر جایگاه 15 رشد را در حوزه پژوهشی کسب نموده ایم، نشان از کار جدی و جهادی مراکز علمی کشور بوده است.

وی کسب این رتبه را به مانند مسابقه ای نابرابر بین مراکز علمی کشور با دیگر کشورهای بزرگ و قدرتمند دنیا دانست و افزود: با این وجود در این مسابقه نابرابر موفق به کسب رتبه پانزدهم در تولید علم شده ایم. وی در ادامه به دهه سوم انقلاب اشاره و بر تولید علم و نتایج پژوهش های به کار گرفته شده در جامعه تاکید نمود و افزود: در حال حاضر در دهه چهارم انقلاب به سمت ایجاد مراکز رشد حرکت نموده ایم.

امروز بیش از 195 مرکز رشد را در ذیل دانشگاه ها و بیش از 45 پارک علم و فناوری در کشور  فعال هستند.

دکتر غلامی بر سرمایه گذاری در تربیت نیروی انسانی و توسعه مراکز فناوری تاکید و خواستار توجه به این مهم شد.

 

 

دکتر طالبی رییس دانشگاه اصفهان نیر در این مراسم، ضمن تبریک دهه فجر و پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی،از حضور وزیر علوم و هیات همراه در دانشگاه اصفهان ابراز خرسندی نمود و  به فعالیت های عمرانی، پژوهشی و آموزشی دانشگاه اصفهان اشاره و  اظهار داشت: فعالیت های محتوایی دانشگاه در قالب صحبت های معاونین بخش های مختلف دانشگاه ارایه و به سمع و بصر حضار می رسد.

 

در ادامه حجت الاسلام و المسلمین شریف رییس دفتر نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه اصفهان نیز تعلیم و تربیت را از وظایف انبیا دانست و اظهار داشت: خداوند انسان را اشرف مخلوقات خود آفرید و نبی اکرم را گل سرسبد عالم قرار داد تا وظیفه سنگین و مهم تعلیم و تربیت انسان ها را به نحو احسن انجام دهد.

وی نقش اعضای هیات علمی در تعلیم و تربیت را به مانند انبیا مهم و تاثیرگذار دانست و بر تاثیر پذیری قشر جوان از آنان تاکید نمود.

 

دکتر یوسف شاقول معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه نیز به معرفی دو مرکز CDC , TDC دانشگاه اصفهان پرداخت و اظهار داشت: مرکز توسعه صلاحیت های حرفه ای تدریس (TDC)  دانشگاه اصفهان در اردیبهشت ماه 1397 در دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی این دانشگاه تأسیس شده است.

وی هدف محوری مرکز را  بهبود کیفیت آموزش و تدریس در دانشگاه و ارائه خدمات علمی در زمینه آموزش و تدریس به سایر دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی در سطح منطقه و کشور دانست.  از سوی دیگر، این مرکز می تواند با بهره گیری از توان نیروهای متخصص دانشگاه اعم از اعضای هیأت علمی و کارشناسان، علاوه بر خدمت رسانی به جامعه، در مسیر کارآفرینی برای دانشجویان و دانش آموختگان حوزه های مرتبط نیز گام بردارد.

دکتر شاقول در ادامه به معرفی مرکز بالندگی مسیر شغلی دانشجویان CDC پرداخت و هدف از این طرح را رشد مسیر شغلی کلیه دانشجویان به منظور افزایش اشتغال پذیری و انطباق پذیری قلمداد نمود.

 

دکتر ولی‌الله میرخانی معاون اداری و مالی دانشگاه نیز  در مراسم افتتاح طرح های عمرانی با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در سالن اجتماعات پیامبر اعظم (ص) این دانشگاه  اظهار داشت:  در زمان حاضر 70 هزار متر مربع طرح های عمرانی و ساختمانی با پیش بینی اعتبار پنج هزار میلیارد ریال در این دانشگاه در دست احداث است.

وی با تاکید بر اینکه دانشگاه اصفهان در 15 سال گذشته هیچ طرح عمرانی مصوب کشوری با اعتبار ملی نداشت، ادامه داد: ما بودجه ملی برای توسعه ساختمان ها نداشتیم و بودجه لازم برای اجرای طرح ها را از محل صرفه جویی، کمک خیران و درآمدهای اختصاصی دانشگاه تامین کردیم.

دکتر میرخانی با اشاره به اینکه در دولت قبل از یازدهم، کلنگ های زیادی در دانشگاه اصفهان به زمین زده شد و ساختمان های نیمه کاره به ما رسید، تصریح کرد: این در حالی است که ما هیچ طرح ملی نداشتیم و این موضوع، محرومیت دانشگاه اصفهان را می رساند.

وی با تاکید بر اینکه با وجود محدودیت های مالی، بازسازی 80 هزار متر مکعب ساختمان را در دست اجرا داریم، خاطرنشان کرد: دانشگاه اصفهان در زمینه دانشگاه سبز در سطح دنیا رتبه های خوبی دارد.

دکتر میرخانی با بیان اینکه در سال 92 دانشگاه اصفهان یکهزار و 360 کارمند داشت، اظهار داشت: تعداد کارمندان این دانشگاه در زمان حاضر 920 نفر است و ما هیچکس را اخراج نکردیم بلکه آنها بازنشسته شدند و تا شهریور سال آینده تعداد کارمندان به 880 نفر می رسد.

وی با اشاره به اینکه با وجود مشکلات مالی، هیچ طلبی توسط کارمندان نداریم و حق التدریسی استادان را نیز پرداخت کردیم درحالیکه در برخی دانشگاه ها تا پنج ترم عقب هستند، افزود: این موارد بدلیل مدیریت صحیح دانشگاه و صرفه جویی، محقق شد.

معاون اداری مالی دانشگاه اصفهان خاطرنشان کرد: امروز با حضور وزیر علوم چند طرح عمرانی با اعتبار چهار هزار و 700 میلیارد ریال در این دانشگاه افتتاح شد که مرهون تلاش کارکنان و کمک خیران است.

همچنین دکتر جواد راستی مدیر مرکز رشد و نوآوری دانشگاه اصفهان در این جلسه اظهار داشت: 32 هکتار از این دانشگاه برای ناحیه نوآوری اختصاص یافت که تا کنون 35 هزار متر مربع از آن تخلیه و آماده واگذاری به بخش خصوصی شده است.دکتر جواد راستی با اشاره به مزیت ها و امتیازهای ناحیه نوآوری دانشگاه اصفهان افزود: در این ناحیه منظومه خلق ارزش ایجاد و ثروت عظیم علمی از طریق مشارکت با بخش خصوصی و 35 هزار دانشجو و ارتباط با جامعه فراهم می شود. وی اهداف دانشگاه اصفهان از راه اندازی ناحیه نوآوری را توسعه زیرساخت های نسل سوم و چهارم دانشگاهی، اشتغالزایی و تقویت زیرساخت های کارآفرینی عنوان و خاطرنشان کرد: تا کنون مراکزی مانند رشد و کارآفرینی، نوآوری صنایع سرگرمی، کارگاه تکنیک و ساخت اشتراکی (فب لب) با 40 واحد فناور و پنج شرکت دانش بنیان در ناحیه نوآوری دانشگاه اصفهان راه اندازی شده است.

گفتنی است دکتر منصور غلامی شامگاه جمعه وارد اصفهان شد و روز شنبه 18 بهمن ماه سال جاری با حضور در دانشگاه اصفهان علاوه بر افتتاح طرح های عمرانی در جلسه شورای مدیریت استانی شرکت کرد؛ در این جلسه که به میزبانی دانشگاه اصفهان به عنوان دانشگاه معین استان برگزار و گزارشی از فعالیت های دانشگاه های استان ارایه شد.

همچنین جلسه منطقه ویژه علم و فناوری استان اصفهان امروز با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و استاندار اصفهان در دانشگاه اصفهان برگزار شد، مصوبه منطقه ویژه (کریدور) علم و فناوری اصفهان در سال 93 توسط شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) صادر شد و این منطقه فعالیت خود را از آبان سال گذشته آغاز کرد و بر 6 فناوری خاص شامل گلخانه‌های خودپایدار، تولید ایمپلنت، بازی درمانی، تولید آب شیرین بدون پساب، فناوری‌های مدیریت پسماند و دور پزشکی متمرکز شده است. اصفهان با حدود 600 شرکت دانش بنیان و واحد فناور پس از تهران رتبه دوم کشوری را دارد؛ این شرکت‌ها با گردش مالی 14 هزار و 700 میلیارد ریال در سال زمینه اشتغال هفت هزار دانش آموخته دانشگاهی را فراهم کردند.

شایان یادآوری است، پروژه های عمرانی دانشگاه اصفهان شامل تکمیل حرم الشهدا و محوطه سازی با مساحتی حدود 300 متر مربع بقعه و 4000 متر مربع محوطه، ساختمان دهقانی با 3400 متر مربع مساحت، دانشکده علوم و فناوری های زیستی و گروه زمین شناسی با مساحت 10500 متر مربع، نوسازی و بهسازی سالن همایش پیامبر اعظم(ص) با 2000 متر مربع مساحت افتتاح شد و همچنین مراسم کلنگ زنی ساختمان دانشکده الهیات و معارف اهل بیت(ع) نیز روز توسط وزیر علوم برگزار شد.

 

تاریخ:
1399/11/18
تعداد بازدید:
546
منبع:
Powered by DorsaPortal